Ha te is próbáltál már paprikát sütni, akkor pontosan tudod, hogy nem egyszerű dolog: az egyik fajta keserű, a másik íztelen lesz, a harmadik meg megfonnyad. De nem így a kárminpiros kápia paprika! Vághatjuk vajas kenyér mellé, süthetjük grillrácson, mert ugyanúgy ízletes marad, de kicsivel több mint fél óra alatt készíthetünk belőle egy különlegesen finom krémlevest is.
A hagyma és a fokhagyma még inkább kihozza a paprika semmihez sem hasonlítható zamatát, úgyhogy ne sajnáljuk bele e két összetevőt!
Hozzávalók:
- 1 kg kápia paprika
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olívaolaj
- 2 dl zsírszegény tejszín
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4 dl zöldségalaplé

Elkészítése:
A paprikákat tisztítsuk meg, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, süssük 30 percig. Vegyük ki, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, húzzuk le a héját, illetve a magokat is kaparjuk ki belőle. A hagymát és a fokhagymát vágjuk nagyon apróra. Egy lábasban melegítsünk olajat, dinszteljük meg. Adjuk hozzá a paprikákat, sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel az alaplével, forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük, majd tegyük vissza a tűzre, öntsük rá a tejszínt, hagyjuk, hogy összerottyanjon.
Forrás: 3×3.hu
Borítókép: Canva
Ezt olvastad már?