Ami erről a finomságról először az eszembe jut, az az, hogy egyszerű és nagyszerű. Mindössze négy hozzávaló szükséges hozzá, és laktózmentesen is könnyedén elkészíthető. A családom abszolút „sós” kedvence, és a barátaim körében is minduntalan elsöprő sikert arat. Egy igazi „number one” recept. Fantasztikus vendégváró csemege, ezért készülj fel rá, hogy akit ezzel a mennyei ropogóssal megkínálsz, a receptet biztos elkéri tőled.
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1,5 tk. só
- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg vaj vagy margarin
A tetejére:
- 1 tojás
- reszelt sajt
- köménymag
- szezámmag
- tökmag

Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet elkeverjük a sóval, majd egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a túrót, a kockára vágott vajat vagy margarint, és néhány perc alatt összedolgozzuk a hozzávalókat. Amikor a tészta kissé ragacsosra összeállt, egy jól lisztezett deszkára tesszük, és kézzel még átgyúrjuk. A tésztát 2-3 cm vastagságúra kinyújtjuk, és tetszőleges rudakat vágunk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét lekenjük a felvert tojással, és ízlés szerint megszórjuk a magvakkal vagy reszelt sajttal. A tésztából rudakat vágunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 15-20 perc alatt megsütjük.
Ezt olvastad már?