Az év leghidegebb hónapjaiból már ugyan kifelé megyünk, de még mindig van létjogosultsága egy bögre finom forró csokinak. Ezeket a recepteket ismered? Egytől egyig fantasztikusan szépek, és annyira finomak, hogy eszünkben sem lesz fázni, jég ide, szél oda.
1. Habos kakaós
Azt mondják, ez a világ legjobbja.
Hozzávalók:
- 4 csésze tej
- 1/3 csésze víz
- 1/4 csésze cukrozatlan kakaópor
- 1/2 evőkanál só
- 1/2 csésze cukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor

2. Fagyasztott forró csoki
A titka az, hogy miután kész a forró csoki, hozzáadjuk a jeget, és aprítóval összekeverjük.
Hozzávalók:
- 2 csésze tej
- 3 zacskó forrócsoki-por
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 3 csésze jég
- díszítéshez csokiszirup és tejszínhab
3. Francia forró csoki
Kakaópor helyett étcsokiból készül, amihez aztán tejszínt is adunk.
Hozzávalók:
- 220 g étcsoki
- ½ csésze zsíros tejszín
- 1 1/2 csésze tej
- ½ evőkanál főzött kávé
- 2 evőkanál porcukor (én elhagytam, felesleges)
- tejszínhab a tetejére

4. Disney-csoki
Az amerikai ízek kedvelőinek. Ezt a finomságot a Disneylandben kapható forró csoki alapján készítették.
Hozzávalók:
- 1 csésze 2,8%-os tej
- 400 g cukrozott sűrített tej
- 1/2 csésze habtejszín
- 1 rúd őrölt fahéj
- 1,5 csésze kakaópor
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál tejcsoki
- 1/8 evőkanál vaníliakivonat
- tejszínhab a tetejére
Borítófotó: Canva
Ezt olvastad már?