Ha minden húsvéti ötletből kifogytál, akkor mutatunk egy tuti receptet. Ez amolyan tökéletes ünnepi finomság. Vagy inkább dísz? Mindegy is, a lényeg, hogy nincs szükség hozzá bonyolult hozzávalókra. Ráadásul igencsak mutatós is, az elkészítése pedig roppant egyszerű. Íme, az idei húsvét talán legkülönlegesebb desszertje és egyben dekorációja gabonapehelyből.
Amire szükséged lesz:
- 3 bögre pirított rizsgabonapehely
- 3 ek. vaj
- 3 bögre minimályvacukor
- ételszínező festék
Elkészítése:
1. Egy lábasban melegítsük fel, és keverjük csomómentesre a mályvacukrot a vajjal és az ételszínező festékkel.

2. Öntsük hozzá a gabonapelyhet, és forgassuk meg a színes masszában.

3. Hagyjuk hűlni pár percig, majd amikor már nem forró a massza, vajas kézzel formázzunk belőle tojásokat.

Minél több színt használsz, annál mutatósabb lesz.
Forrás: Cukimamik