Az első gondolattól a megvalósítás utolsó percéig nagyjából fél óra ez a süti. Ha tehát valami gyors, finom és tartalmas édességgel kedveskednél a családodnak, akkor ne habozz: készítsd el ezt a kevert diós süteményt!
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt
- 1 bögre dió
- 0,75 bögre cukor (vagy energiamentes édesítőszer)
- 0,75 bögre tej
- 0,25 bögre olaj
- 2 tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 tk. fahéj
- 1 csipet só

Elkészítése:
A tojásokat üsd egy tálba, keverd habosra a cukorral és a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. A diót daráld le, vagy vágd kisebb darabokra, kavard össze a liszttel, a fahéjjal, a sóval és a sütőporral. Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt.
Borítókép: Canva
Ezt olvastad már?