Ha a gyerekek ennének egy jó palacsintát, de neked semmi kedved sincs órákig a tűzhely mellett állni, akkor dobd be nekik a gofri ötletét. A tésztája massza állapotában amúgy is olyan, mint a palacsintáé, az íze meg… Szóval a gofri tényleg jó alternatíva lehet, ráadásul az „unokatestvérénél” még kiadósabb is, és a sütése közben különösebb aktivitást sem kíván tőled. Megmutatjuk, hogyan készítheted el gluténmentesen.
Összefoglalva:
- A gofri kiadós,
- a gofri finom,
- elkészíti helyetted a gofrisütő,
- és megmagyarázhatod a gyerekeknek, hogy az íze is pont olyan, mint a palacsintáé.

Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiőrlésű barna rizsliszt
- 3 dkg cukor
- 2 dkg vaníliás cukor
- 3 tojás
- 3 g sütőpor
- 8 dkg vaj
- 1 dl tej
- 1 csipet só
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót, majd hozzáadjuk a cukrokat. Beleütjük a tojásokat, végül beleöntjük az olvasztott vajat és a meglangyosított tejet. Az alapanyagokat csomómentesen összedolgozzuk, és a vajjal kikent gofrisütőbe kanalazva már süthetjük is. Körülbelül 10 perc alatt kész, de érdemes korábban is ránézni: akkor jó, ha világosbarnára sült. Lekvárral, csokival, Nutellával, tejszínhabbal, de akár kakaóval és gyümölcsökkel is kínálhatjuk.